Cadeautip: zeg het met foto’s!

De standaardcadeautjes op verjaardagsfeestjes toen ik een jaar of 13/14 was, waren kaarsen, badschuim/douchegel en, de populairste van allemaal, het fotolijstje! Fotoladders, een enkel lijstje of de geliefde collage-variant: alles was goed zolang er maar een foto in paste! Na een aantal jaar shoppen bij de Xenos stopten we echter met deze traditie.. Jammer eigenlijk aangezien fotocadeaus heel erg persoonlijk zijn en leuk om te geven! In deze blog zet ik een paar creatieve ideeën op een rijtje!

Leuk & budgetvriendelijk

Vroeger printte ik regelmatig een aantal foto’s uit via de computer  en deze plakte ik vervolgens op een A4-tje (of ander formaat), die ik vervolgens in een fotolijstje stopte. Zo had je al snel een goedkoop, maar ook leuk en persoonlijk cadeautje. De perfecte optie voor de scholier zonder zakgeld, maar ook voor de arme student,  of als je tijdens de decembermaanden wat krap bij kas zit. Voor de creabea’s onder ons kun je er ook voor kiezen een simpel houten lijstje zelf te beschilderen of zelfs te mozaïeken. Leuk om te doen, te geven en te krijgen!

Persoonlijk & om te delen

De laatste paar jaar heb ik een aantal goede vrienden gemaakt die niet bepaald in de buurt wonen. Op verjaardagen kunnen we elkaar niet bezoeken, waardoor een cadeautje nog belangrijker wordt. Het geven van een fotoalbum vol herinneringen is erg leuk! Zo maakte ik eens een boekje over drie jaar vriendschap voor Miranda’s verjaardag en recentelijk knutselde ik een album met foto’s van onze roadtrip door Minnesota voor Amanda. Ik heb tot nu toe alleen maar positieve reacties gehad. Bij de meeste bedrijven kun je twee identieke exemplaren van hetzelfde album bestellen: zo heb je allebei dezelfde herinneringen om door te bladeren!

Snel & stijlvol

Wanneer je geen zin of tijd hebt om een heel album te maken, is wanddecoratie een goed alternatief! Daarbij kan de ontvanger van het fotocadeau dan optimaal van die ene perfecte foto genieten. Fotofabriek.nl vroeg mij of ik een foto op canvas voor ze wilde testen. Perfecte timing aangezien mijn zusje over een kleine maand jarig is en ik nog op zoek was naar een leuk cadeautje.

In het online fotoprogramma van Fotofabriek.nl kun je heel makkelijk kiezen voor het formaat, het aantal foto’s dat je wilt gebruiken (eentje in mijn geval) en vervolgens hoe je het doek wilt indelen (indien je meerdere foto’s gebruikt). In overleg met Lieke koos ik voor een close-up foto van Pukkie, onze grote liefde. Vanuit het programma kon ik deze heel makkelijk uploaden en naar smaak aanpassen (achtergrondkleur, in- en uitzoomen, etcetera). Voor extra kleurintensiteit kun je ook kiezen voor een extra dik en stevig soort canvas.

Bestellen gaat vervolgens, zoals bij de meeste webwinkels, erg soepel. Het resultaat ontving ik twee dagen later: super snelle service! Dus heel handig als je eigenlijk een beetje laat was met je cadeautjesjacht (dat over komt mij écht nooit.. kuch…). Zelf ben ik erg blij met het resultaat en vind het zelfs een beetje jammer dat ik de foto op canvas aan mijn zusje moet/ga geven. Ik hoop in ieder geval dat ze er net zo blij mee zal zijn als ik!

Naast deze drie dingen zijn er natuurlijk eindeloos veel mogelijkheden voor fotocadeaus. Hebben jullie nog leuke fotocadeau-ideeën? Laat het me weten in een reactie!

Het resultaat

Veilig verzonden.

Makkelijk op te hangen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s