Toronto, Wendake, Stoneham, tentamens & sneeuw

Het is al twee maanden geleden sinds mijn laatste blog, oeps… Ik heb in de tussentijd niet stil gezeten, dus hier een overzicht mijn de leukste/belangrijkste momenten. 

23 – 26 oktober, Toronto. Eind oktober huurden we met z’n zevenen een auto voor een midweekje Toronto, de grootste stad van Canada (2,5 miljoen inwoners!). Acht uur rijden (op de terugweg zelfs tien uur door files en een lege tank) was behoorlijk lang, maar gelukkig was het erg gezellig in de auto en had iedereen zijn eigen muziek meegenomen, waardoor we erg veel variatie in genre hadden (van klassiek tot Franse rap). Zo gingen de acht uur op een hele saaie lange weg toch redelijk snel voorbij. Toronto is groot! Heel modern en nieuw ook. Niet echt mijn type stad, maar wel leuk om gezien te hebben. We bezochten het Royal Ontario Museum – de dinotentoonstelling vond ik erg leuk -, dronken (heel goedkope) chocomel met karamel bij de Starbucks, gingen heerlijk uit eten bij Bannock, winkelden bij Centre Eaton (een van de grootste winkelcentra in Canada) en hadden het heel gezellig met zijn allen. We reden ook een dagje op en neer naar de Niagara Falls. Het stadje zelf is megatoeristisch en een groot attractiepark. De watervallen zijn erg mooi en groot! Guillaume, Caroline en ik gingen er van de kabelbaan met een fantastisch uitzicht op de watervallen! Het hoogtepunt (pun intended) van de reis was ons bezoekje aan de CN-tower. Door een glazen vloer kijk je er 346 meter naar beneden. Vanaf de toren had je een prachtig uitzicht over de stad. Extra mooi door de zonsondergang (bekijk hier de timelapse die m’n huisgenoot en ik maakten)!

This slideshow requires JavaScript.

26 – 27 november, Wendake. Ik ging een weekend naar Wendake voor de Salon du livre des Premières Nations. Wat een heerlijk weekend: twee dagen omgeven door boeken en inspirerende mensen, gevuld met interessante discussies en leuke ontmoetingen. Aangezien ik rekening moest houden met de ruimte in mijn koffer kocht ik maar drie nieuwe boeken (ik had er wel twintig willen meenemen): een verhalenbundel en twee poëziebundels.

2 – 4 december, Stoneham. De Afet organiseerde een weekendje naar Stoneham, een dorpje/skigebied iets ten Noorden van Québec. Met zo’n gele schoolbus (de magic schoolbus) reden we met een groep van 35 studenten naar ons ‘chaletje’ (die was immens groot!). Een heel relaxt weekend: we wandelden veel, genoten van de sneeuw, we sleeden van een mini (maar stijl) heuveltje, we speelden biljart en tafelvoetbal tot we er spierpijn van hadden, sliepen te weinig en hadden de grootste lol.

This slideshow requires JavaScript.

Tentamens. Van eind november tot half december stond het leven in TR in het teken van tentamens en deadlines. Die Canadezen weten wel hoe ze je aan het werk houden. In Nederland heb je per vak vaak maar een of twee tentamens/deadlines per semester. Hier geven ze je er gerust vijf. In de regel mag een toetsmoment niet voor meer dan 40% meetellen, dus krijg je allemaal ‘kleinere’ opdrachten. Zo blijf je dus continu bezig. Vooral tijdens la fin de session.

Sneeuw. Er ligt hier inmiddels al een maand lang sneeuw! Heel mooi! Maar erg praktisch is het niet altijd. Onze fietsen staan ingesneeuwd in de tuin, dus doen we lopend de boodschappen. Overigens heb je met -25 C geen zin om de fiets te pakken… Ik ga de sneeuw wel missen in Nederland; het blijft prachtig!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s