Movisie fotoshoot

Ik ging op de foto voor Movisie, het Nederlandse kennisinstituut en adviesbureau voor sociale vraagstukken, waaronder de emancipatie van homojongeren. Naar aanleiding van een oproepje in Dito!’s nieuwsbrief besloot ik dat het tijd werd eens wat terug te doen voor alle info die ik vroeger van ze kreeg. Et voilà, het resultaat.

In Dito!’s nieuwsbrief van afgelopen april stond een oproep voor een fotoshoot:

Jongeren gezocht voor fotosessie
Voor een foto-opdracht voor Movisie ben ik [Rinske Bijl] op zoek naar een LHBT-jongere die het leuk vindt om gefotografeerd te worden.
Movisie is het Nederlandse kennisinstituut en adviesbureau voor sociale vraagstukken. De emancipatie van LHBT’ers is een van hun kernthema’s. Zij gebruiken daarom foto’s van LHBT’ers in hun publicaties,zoals een tijdschrift, website, toolkits en kennisdossiers.”

Nou weten de meesten van jullie dat ik liever degene ben die de foto’s maakt, maar ik besloot toch contact op te nemen met Rinske. Het leek me immers wel leuk om eens ‘echte’ foto’s te laten maken en het is voor een goed doel. Organisaties als Movisie, COC en Dito! hebben me vroeger namelijk wel geholpen – al was het op de achtergrond. Hoeveel foldertjes, websites en tijdschriften van Movisie, COC en Dito! ik vroeger wel niet door heb gespit, nu kon ik eens iets terug doen voor alle informatie die ik toen van ze kreeg.

De foto’s zullen worden opgenomen in het archief van Movisie, zodat zij deze kunnen gebruiken wanneer ze deze nodig hebben. Gelukkig zijn de foto’s alleen voor hun eigen gebruik, dus jullie zullen me straks niet op een billboard langs de weg zien hangen. Maar wie weet komen jullie me tegen op de website, in de foldertjes of het tijdschrift van Movisie. Kwa thema had Movisie Rinske specifiek gevraagd om foto’s die eenzaamheid uit stralen, omdat dat onder LHBT-jongeren nog altijd een van de grote problemen is.

Rinske en ik spraken af in het Goffertpark – mijn ‘achtertuin’. Ik staarde in het water, tuurde in de verte en las een boek. Ondertussen ging het van klik klik klik en werd ik een paar gevraagd op zij te kijken – of juist naar voren. Aan het eind aten we koekjes in het gras en bekeken we een aantal foto’s op de camera – eentje die op mijn verlanglijstje staat.

Gisteren stuurde Rinske me een aantal foto’s op (vier ervan gaan naar Movisie, de andere twee vond ze mooi genoeg om naar me te mailen):

This slideshow requires JavaScript.

Voor meer informatie over de fotograaf en Movisie: http://www.rinskebijl.nl & http://www.movisie.nl

 

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s