Bijna!

Het is bijna zover! Over exact een maand gaat het grote avontuur beginnen: ik verhuis dan voor zes maanden (min een dag) naar Canada. Voordat ik ga heb ik nog een dossier in te leveren, een presentatie te geven en twee essays en een journalistiek artikel te schrijven. Daarmee ben ik als het goed is 10 juni klaar en dan kan ik me eindelijk (mentaal) gaan voorbereiden op mijn tijdelijke emigratie. In de tussentijd heb ik ook al veel plannen gemaakt die ik graag met jullie deel.

In de krappe drie weken die ik heb tussen de laatste deadline voor mijn studie en de dag van vertrek heb ik ontzettend veel leuke dingen gepland staan: verjaardag van opa, sleepovers met vrienden, naar de musical Belle & het Beest met zusjelief, boeken lezen en mijn reisgids ‘Canada Oost’ doorspitten. Op 30 juni vlieg ik om 14u van Schiphol weg naar Montreal. Daar kom ik 18u40 lokale tijd aan. Tijdens mijn vlucht zet ik ook nog heel even voet op IJslandse bodem tijdens een twee uur durende tussenstop. Helaas niet genoeg tijd om Reykjavik in te gaan, wel genoeg tijd om even de benen te strekken en een hoop mooie herinneringen op te halen aan mijn vorige boek aan IJsland drie jaar geleden.

De eerste twee weken in Canada zal ik in Montreal zitten, daar vindt van 4 tot 9 juli de summerschool ‘Réciprocité et décolonisation: rapports à l’oeuvre dans les processus de création autochtones’ (‘Reciprocity and decolonization: relations between artpieces and Indigenous creation processes) plaats waar ik heel erg naar uitkijk! Afgelopen vrijdag kreeg ik van de Université de Montréal de inloggegevens voor hun elektronische leeromgeving waar ik al het leesmateriaal kan vinden. Dat is heel veelbelovend! Ik moet megaveel lezen (en kijken) voor dat weekje, maar alles is interessant! Mooi meegenomen ook dat ik een aantal boeken en artikelen al gelezen heb of in de kast heb staan.

Na de summerschool verhuis ik naar Trois-Rivières waar ik eerst een kamer zal gaan zoeken. Lijkt me wel zo praktisch om niet op straat te hoeven leven zes maanden lang. Daar heb ik vervolgens twee weken de tijd om me te installeren en de boel te verkennen. Ook daar heb ik heel veel zin in: lekker op mijn dooie gemakje doen waar ik zin in heb, heerlijk!

De eerste twee weken van augustus ga ik ‘op vakantie’ – ik weet dat menigeen van jullie vindt dat ik zes maanden op vakantie ben. Naar Amerika. Amanda heb ik sinds mijn vorige buitenlandverblijf in Tours niet meer gezien (Skype telt toch niet helemaal..) en dat is inmiddels ruim twee jaar geleden. Dus ga ik haar opzoeken. Ik vlieg naar Fargo en vanaf daar gaan we samen roadtrippen door de nationale parken in Minnesota (richting Canadese grens). Wandelen, kanoën, koken op een vuurtje en veel, heel veel, bijkletsen. Na een weekje kamperen, blijven we ook nog een paar dagen bij haar ouders in Minneapolis: kamperen en citytrippen vonden wij namelijk een ideale combinatie om me kennis te laten maken met de Verenigde Staten. (Vanavond gaan we overigens skypen over de precieze invulling: route, campings et cetera. Nu wordt het toch wel heel echt!)

Na deze twee weken vlieg ik weer terug naar Canada en wat ik vanaf dan ga ik doen weet ik nog niet. Ik kan nog een tijdje mijn eigen gang gaan, aangezien het studiejaar pas begin september begint. Er staan veel leuke vakken op de planning: “theorie en praktijk van het literaire/creatieve werk’, ‘Kinderliteratuur’, ‘Perspectief van het kind in francofone jeugdliteratuur’ en wellicht ook nog een eigen onderzoekje. Tijdens mijn studie aan de UQTR (Université du Québec à Trois-Rivières) zal ik me dus ook echt niet vervelen!

Tot zover dus mijn plannen voor nu. Ik heb er zin in!

Hebben jullie nog tips voor tripjes in (Oost) Canada?

(Ik zal jullie via deze weg overigens zo goed mogelijk op de hoogte houden van mijn Canada-avonturen, dus vergeet niet regelmatig een kijkje te nemen *reclame*)

One thought on “Bijna!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s