Gay Pride Tours (2014)

Mijn bucketlist staat pas een paar dagen online en ik kan al weer wat afstrepen: meelopen met de Gay Pride. Afgelopen zaterdag liep ik mee met de ‘Marche de la fierté’ in Tours. Mijn eerste Gay Pride ooit! Dus ik lakte m’n nagels in regenboogjes, bond een regenboogvlag om mijn middel, en ik was good to go.

Ik had geen idee wat ik moest verwachten, Tours is namelijk geen Amsterdam, Frankrijk geen Nederland en real life geen televisie. Toen ik bij de Chateau de Tours aankwam, was het meteen goed. In het Village associatif stonden allemaal kraampjes met drinken, informatie over HIV, Aids, ouderschap en een kraampje wat hoedjes, kettingen en vlaggen verkocht. Er waren al veel mensen op de been ook al was ik vroeg. Om half 3 waren er een aantal politieke praatjes en opmerkingen van de organisatie. Kern van het verhaal: We hebben veel bereikt (het homohuwelijk kort geleden), maar we zijn er nog lang niet. Het is dus tijd voor een optocht.

Begin van de optocht

Om klokslag drie uur vertrok die – die gekke Fransen waren voor de verandering eens een keer op tijd – en ik ging op in de massa. Een massa van 1800 mensen (Bron: La Nouvelle Republique). Het is best een apart, maar goed, gevoel om met zoveel mensen door de stad te lopen om een punt te maken. Jong/oud, man/vrouw/of er tussenin, lesbisch/homo/bi/trans en nog veel meer, zoveel prachtige individuen, samen één.

Veel mensen op de been!

Ik voelde me heel Frans, want hé een manifestatie! De sfeer was ontzettend goed: gedragen door de mensen om je heen, vriendelijke glimlachen, een klappende toerist aan de zijnlijn en enthousiaste winkelmedewerkers in de etalage. Ik moet de Fransen misschien toch wat credit geven: ze kunnen wel degelijk tolerant zijn.

Ik vond het een geweldige ervaring en kijk al uit naar Amsterdam deze zomer!

EU, Frankrijk, LGBTQI-vlag, biseksuele vlag en Amnesty International

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s